fredag 8. februar 2008

For en uke..!


Det har herjet omgangssyke i bhg, og Adrian våknet natt til onsdag i forrige uke med sprutbrekninger. Det holdt gående med ca 30min-1 times mellomrom hele natta, og jeg satt oppe sammen med han. Stakkar, han var helt skutt da det begynte å avta, de siste gangene var det bare grønngult galle og brekninger som kom. Deretter begynte det andre veien - flytende sprutbæsj med den mest intense lukten jeg noensinne har opplevd. Og dette tror jeg var utløsende faktor for meg, for på torsdag var det min tur. Jeg våknet litt uggen og småklam på morgenen, og etter det første bleieskiftet på Adrian gikk det i ett med spying for min del. Jeg ringte Stian på jobb, for det var så ille at jeg var i tvil om jeg klarte å lage mat og skifte på Adrian i det hele tatt - jeg var helt i ørska og lå bare gråhvit og skalv på sofaen. Da Stian endelig kom hjem, tok det under en time før rollene var snudd, og det var han som fløy mellom do og sofa. Jeg begynte å komme meg utpå kvelden, men var fremdeles shaky og slapp. I helgen hanglet vi alle tre, og det var egentlig meningen at Emma skulle være her i helgen, men fordi vi både var superslappe og pjusk, og smittefaren, dro hun til farmor i stedet. Det endte med at også Adrian dro dit, fordi vi tenkte at smittefaren fra han ikke var overhengende lenger, siden han ikke lenger kastet opp (og Emma ikke kom til å være borti bleiene hans). Men vi fikk på søndag vite at heller ikke hun hadde sluppet unna, og hadde tydeligvis blitt smittet. Og da Adrian kom hjem søndag, ble både jeg og Stian dårlige IGJEN, og siden da har vi hanglet hele uka alle tre.

Vi var hos legen på tirsdag alle tre, og fikk tatt avføringsprøver av Adrian og skrevet ut sykemld til meg og Stian siden vi har vært fraværende fra skole og jobb i en uke. Jeg har gått glipp av kjempemye på skolen, og gruer meg til å forsøke å ta igjen alt. Mens det har stått på som verst har vi vært heldige å hatt besøk av Rune, som har bidratt med både mat og lek med Adrian mens vi har ligget rett ut. Merkelig nok har han ikke blitt smittet! Vi skaffet oss desinfeksjonssprit til å hendene som nå står på vasken på badet og brukes flittig. Forhåpentligvis bidrar det til at vi slipper en runde til på leeeenge! Adrian skulle egentlig ha karnevalpå fredag i barnehagen, men pga stort fravær av barn og ansatte blir dette utsatt til neste fredag. Passer igrunn fint ja! Det har vært krav om 48timers symptomfrihet i barnehagen for barna som skal tilbake etter sykdom, for å minske smitten, og det har vært ganske stort fravær der siste ukene. Men nå ser det altså ut som alt er på vei til normalen :-)

Jeg har fått fatt i ekte vanilje ekstrakt (nei - ikke essens, som man får i vanlige butikker) og det kostet flæsk, men det er så sinnsykt godt. Jeg har strevd en stund med å få tak i, fordi de nettstedene som faktisk har det sender ofte ikke til utlandet, og om de gjør det er det en helt sinnsyk porto. Men nå har jeg altså funnet et nettsted som sender til en ok pris :-)
Man bruker det der hvor man ellers ville brukt vaniljestang eller vaniljesukker, ca 1ts erstatter 1 vaniljestang. Siden det er morsdag på søndag, sendte jeg en flaske til mamma også, sammen med noe annet småting. Mmmm....

Ingen kommentarer: