lørdag 15. mai 2010

Tror jammen jeg begynner å få grønne fingre, jeg!


Å rydde og anlegge nytt blomsterbed er både tyngre, med tidkrevende og dyrere enn jeg hadde forestilt meg. Men det er også mye mer givende og avhengihetsskapende enn jeg hadde trodd! Jeg har en tendens til  å bli veldig engasjert når jeg først har funnet en ny "hobby" (les: bunad, barnevogner, osv.), så da skal det gjøres skikkelig! Jeg sluker alt av hageprogram og har forlengst fordypet meg i de forskjellige barktypene som finnes, antall cm som skal legges (avhenger av underlaget) og begynner å bli god på navn og egenskaper til de vanligste vintergrønne buskevekstene man har i hager.
Så etter utallige timer mens Tomine har sovet dupp, har jeg gravd, vendt jord, plukket stein, dratt opp små og stooore røtter og blitt immun mot feite meitemark.

 Og belønningen kommer nå, for nå er det klart til å plante! Det 12 kvadrat store beddet foran huset skal stort sett bestå av eviggrønne busker og bark slik at det blir lettstelt og pent. Dette er også "mitt" blomsterbed, som er foran min del av huset, og mamma og de skal ha sine bed på andre siden. Så får vi se hvor lenge mitt bed overlever, da :-D

Godt skotøy er viktig!
 Riktig redskap er halve jobben, er det ikke det de sier ;-D

1 kommentar:

Siri sa...

Så flink a :) kunne ønske jeg også hadde grønne fingre! Men, når vi bare leier, så mister man litt lysta til å legge masse arbeid i hagen :)