søndag 20. juli 2008

Tilbake fra sommerferien!

Vi har hatt en flott ferie i KrSand og i Skudneshavn. Valget om å kjøre bil dit i stede for fly, angrer vi ikke på! Vi har fått noen helt utrolig flotte naturopplevelser på veien, og med verdens mest tålmodige passasjerer, gav det absolutt mersmak. Været i KrSand var litt blandet, vi hadde både tilfeller av nær 2.grads forbrenning fra solen, og dager med regn, lyn og torden så det skrallet i veggene. I Skudnes var været stort sett overskyet med truende regn, men vi holdt oss i aktivitet hele tiden likevell. Her var det mye å oppdage, fra byvandring blant hvite hus og idylliske små hager og div kafeer, til krabbefiske og historisk vandring blant bunkerser fra 2.verdenskrig. Skudneshavn har et utrolig røft og vilt landskap, spennende både for liten og stor. Siden vi bare var der i en uke, har vi fremdeles mye til gode å oppdage, men det gir jo bare enda større spenning frem mot neste sommerferie :-)

Bildene kommer i litt feil rekkefølge, men jeg orket ikke å snu om på dem. Nederste er fra første ukene av sommerferien i KrSand, siste er fra bilturen hjem til TrHeim fra Skudneshavn.


Vøringsfossen var helt ubeskrivelig.
182m lang, hvorav 145m loddrett ned.


Ut av bilvinduet på Beitostølen.


En isbre i det fjerne lands Hardangerfjorden.


En fin foss i Hardanger.Et utrolig sjarmerende fenomen langs veien i Hardanger; kurver med div frukt ble satt ut under en parasoll eller i en bod uten betjening, men kun en "safe" til å betale i! Snakk om å ha tillit til kundene sine :-)Ved "månesteinen" i parken i Skudneshavn.
Først trodd å ha vært en meteoritt, men forskere har funnet ut at det er en bergart som er ca 800mill år gammel og ført til Skudneshavn med isen for 10.00år siden.
"Damå i parken" En gallionsfigur datert rundt 1700-tallet.


En av de mange sjarmerende kafeene i Skudneshavn sentrum.

Klassiker; Emma ordner opp når Adrian løper for langt i forveien:-)


Utsikten fra de gamle tyskerbunkersene på Syre i Skudnes var fantastisk, og terrenget var rått!Krabbefangsten beundres.


Blåbærplukking ble det mye av i Skudenes.


Ute på skjærene var vi og fisket på kvelden.En som syntes det LITT lenge til middag, og tar seg en hvil for å korte ned ventetiden.Entusiastisk publikummer i Dyreparken mens vi ser forestillingen om Kardemommeby.


"Kan du inte tala?"


Stian og Adrian i "Bobbanen" i Dyreparken. Selv har jeg aldri turt ennå!


Hoppeslott i Dyreparken


I "Afrika" i Dyreparken.

Ingen kommentarer: