fredag 14. august 2009

I går var jeg på legekontroll på St.Olavs hospital for å sjekke formen min, og om det var tegn til modning av livmorhalsen. Formen min er jo uforskammet bra, det eneste jeg egentlig strever med er å komme opp av sengen og å snu meg på natten. Men siden jeg har hatt et keisersnitt fra før, og dermed har arrvev i livmoren, kan det føre til komplikasjoner når riene starter. Legen sa også at mengden fostervann ikke gjorde det stort bedre, ettersom arrvevet blir strekt enda mer enn normalt pga størrelsen på magen. Så når når riene starter, måtte jeg ikke vente hjemme slik man ofte blir anbefalt når man ringer føden, men komme ned med en gang. Dette fordi de vil holde oversikt over hvordan kroppen og livmoren takler riene etter keisersnittet. Så da går planen min om å slappe av hjemme til ungen står i døra, i vasken. Jeg bør vel pakke ferdig sykehusbaggen i kveld også, slik at alt er klart.

På tirsdag var det ultralyd, også her var alt i skjønneste orden. På mandag skal jeg inn til ny glukosebelastning, for å dobbeltsjekke at det ikke er begynnende svangerskapsdiabetes som er årsaken til alt fostervannet. Og til torsdag i neste uke er det legekontroll på sykehuset igjen. Puh, travle dager!

3 kommentarer:

Stine sa...

Godt å vite at alt er som det skal være:) Er ikke lenge igjen nå, så blir sikkert spennende dager fremover!

Lady E sa...

Oy viste ikke at det var slikt etter et ks, er det normal praksis? At man skal inn med en gang? Har du fått mere oppfølging pga ks?

hilsen nysjerrigper som også har tatt ks.

Therese sa...

Legen sa at det var en liten, men likevel reel sjanse for livmorruptur når man føder etter et keisersnitt. Det var derfor man anbefalte nytt keisersnitt om man allerede har hatt to, fordi vevet i livmoren er så svekket at man frykter at det rett og slett revner når livmoren begynner å trekke seg sammen under riene. Men etter bare ett keisersnitt skulle det gå bra, men de ville holde et ekstra øye under riene i tilfelle noe skulle gå galt. Har ikke fått ekstra oppfølging pga ks, men pga litt for mye fostervann. Men de siste ukene har keisersnittet blitt et tema på kontrollene, fordi de er litt usikre på å sette meg igang, men samtidig kan de ikke gi like sterke ri-fremkallende midler som til ei som kun har hatt normale fødsler pga den svake livmoren.